Sinopsi

L’ Efecte Walden és la història d’en Jordi, un jove que sempre ha tingut un somni: tenir el seu propi programa de televisió. Fa tot el possible per aconseguir-ho (càstings, visita productores, presenta events…) No obstant, per l’entorn en el que viu i les amistats que el rodegen, fan que, sense que se n’adoni, la seva vida ja sigui com un programa de televisió.

Sin título-122

Hem decidit posar-li “L’ Efecte Walden” aprofitant-nos del singular edifici on viu el nostre protagonista: el Walden de Sant Just Desvern, dissenyat per l’arquitecte Ricard Bofill als anys 70. Aquest projecte intentava ser la materialització d’una utopia, el mateix que li passa al nostre protagonista, que vol ser presentador. Hi viuen unes 800 persones, hi ha zones de ping pong, galeries comercials, piscines… És com un micro univers, amb moltes possibilitats per jugar diferents espais. Té una estètica curiosa i estrambòtica, com la vida d’en Jordi i com el format del programa (híbrid entre sitcom + late night). És un edifici extrany i el seu interior és com un laberint.

Sin título-16 copia

EL FORMAT

L’ EW es presenta com un híbrid entre Sitcom (comèdia de situació) i Late-night (show televisiu nocturn).

L’ estètica és d’ una sitcom clàssica, pocs escenaris, uns personatges fixes, alguns que apareixen en ocasions i la comèdia arriba sempre en forma de situació. Molts cops, sense adonar-se, aquesta situació acaba sent com una secció d’un programa de televisió: una reflexió personal que acaba sent un monòleg, cameo que acaba en una entrevista, uns veïns que apareixen acaben sent com els personatges d’un late que entren i surten…

És a dir, hem sitcomitzat un late, hem donat vida als personatges i als components típics d’un late-night (presentador, col.laborador habitual, personatges, entrevista, reportatge de carrer, actuació musical), però amb el llenguatge de la sitcom.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s